mandag 5. april 2010

Semana Santa

Her i Mexico feirer de ikke påsken på samme måte som vi i Norge. Påsken blir kalt "Semana Santa" som betyr "den hellige uke". Men tross navnet, er ikke uken spesielt "hellig". Under denne uka drar mange meksikanere til de store turistbyene for å ta ferie og drikke seg dritass hver kveld. I denne uken er Playa del Carmen stapfullt med meksikanere!! Da passet det greit at vi reiste vekk på tur fra torsdagsmorgen til lørdagskveld.

Turen startet allerede onsdagskveld da en eller annen løk foreslo å gå ut på byen. Jeg ble jo overtalt og gira og var ute til de tidlige morgentimene. Det ble 1,5 timers søvn på meg(fikk sikkert mest av alle) før jeg måtte stå opp for å rekke bussen. Det var plutselig ikke så lurt å dra ut likevel når man er dødstrøtt, har vondt i hodet, føler seg kvalmen og skal tilbringe dagen på Chichen Itza i stekende sol og 30 grader. Jeg liker å fortelle meg selv at det aldri kommer til å skje igjen!

Hele Gateway-gjengen reiste på rundreise i Yucatan - en stat i Mexico som ligger ved siden av den jeg befinner meg i - Quintana Roo. På torsdag var vi innom Chichen Itza. Jeg var jo der for noen uker siden, så det var ikke så mye nytt å se eller høre. Det eneste som hadde endret seg var at en del av området var avstengt på grunn av Elton John konserten som var på lørdag. Vi kunne se hele scenen som Elton John skulle opptre på, men kunne ikke gå i nærheten av den. Mannskapet jobbet på spreng for å få orden på alt før lørdagen, og det hjalp ikke at taket på scenen raste sammen. De holdt på å fikse dette da vi var der og det så veldig kaotisk ut. Vi kunne se at alt hadde rast sammen!

Vi kjørte til Merida, den største byen i Yucatan for å tilbringe to netter her på 4-stjerners hotellet Hyatt. Hotellet var kjemefint og veldig luksuriøst!

På fredag var vi på antropologi museum hvor vi fikk se ulike ting fra majatiden. Det var lite å se i selve sentrum av Merida, så vi tilbringte dagen ved det flotte bassenget på hotellet. Bassenget var fint, vi hadde sol og blå himmel, varme, god mat. Det var rett og slett en fantastisk og veldig avslappende dag. Veldig deilig!
På lørdag sjekket vi ut av Hyatt og drog til en gård itenfor Merida hvor de dyrker plater som etter lang tid og en veldig lang prosess blir til tau. Vi ble fraktet rundt på området på en slags "togkjerre". Det var en kjerre som gikk på skinner og ble dratt av et mulldyr. Vi badet i en cenote og fikk høre om hele prosessen fra hvordan en plante blir til et tau.
Senere på dagen besøkte vi byen Izamal som er bokstavelig talt helt gul! Hele byen er malt gul av en eller annen grunn. Her var vi i to timer og det var absolutt mer enn nok. Det finnes ingenting å gjøre her fordi byen er så liten. Vi kjøpte is(som kostet 1,50kr) og klatret en pyramide som lå i byen. I Yucatan finnes det ingen fjell eller bakker så fra toppen av denne pyramiden kunne vi se kjempelangt.


Scenen til Elton John som hadde rast sammen.

Ankommet Hyatt i Merida. Gården utenfor Merida.



Klar for en tur på en gård utenfor Merida i Yucatan.
Ole Tommy svømmer over bassenget klyngende fast på en 100-lapp over vannet slik at den ikke skal bli våt. Alt for en øl!


Cenoten vi badet i og "togkjerra" vi ble dratt i.


Klosteret i Izamal - den gule byen, og cenoten.


Pia og meg i bassengat på Hyatt. Pyramiden vi klatret.



Gøy i bassenget!

Lilja og Tonje nyter sola ved bassenget. Tommy og jeg på toppen av pyramiden vi klatret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar