søndag 31. januar 2010

Xcaret

Klokka 11 reiste vi med buss til naturparken Xcaret hvor vi ble helt til sent på kvelden. Xcaret er en økologisk park hvor meksikansk kultur og dyreliv møtes. I Xcaret finnes det snorklemuligheter, underjordiske elver, en strand, majaruiner og mye mer. Jeg startet dagen med å svømme gjennom en underjordisk elv som går under hele Xcaret.

Vi svømte i grotter under jorda og gjennom et leguneliknende område. Vannet var varmt, sola skinte og det var sykt deilig!










Midt på dagen så vi en oppvisning ved noen majaruiner. Mange mennesker hadde kledd seg ut som om de var majaer og hadde maling over hele kroppen. De utførte en slags seremoni som hedret de døde og valgte en ny konge eller noe. De spilte trommer og fløyter og laget kule rytmer. De hoppet rundt og danset i nærmere et kvarter. Det var ufattelig kult å se på!


Bildet til høyre viser noen majaene ankomme i en båt før hele seremonien startet.

Xcaret var akkurat som et paradis! Du kunne i tillegg til å se på dyr og andre ting, ligge på stranda og bade. Det var så fint at det var vanskelig å oppfatte. Jeg følte jeg kunne stå og kikke i evigheter på akkurat det samme fordi det var så fint!

Det var fantastisk vær og fantastiske omgivelser!












Andre ting vi gjorde var å gå gjennom en sommerfuglpark, se flaggermus, se jaguarer og pumaer, se flamingoer, pappegøyer, apekatter og delfiner. Litt senere var det også hesteoppvisning med meksikanske cowboyer og damer i fine tradisjonelle meksikanske kjoler.





I Xcaret fantes det også et kapell og en kirkegård. Kirkegårder i Mexico er veldig annerledes enn dem vi har i Norge. Når noen dør i Mexico ser innbyggerne på det som en tid til å feire at personen har kommet til en bedre plass. Derfor ser kirkegårder ut slik som på bildet.




Da det mørknet til og klokka ble seks satte vi oss i det store amfiet i parken og så en fantastisk oppvisning om historien til mexico og den meksikanske kulturen. Det startet med et show om majaene og hvordan de levde og så fortsatte det med at vi fikk se hvordan historien utviklet seg med hensyn til når spanjolene kom og innvanderte landet og tok med seg kristendommen. Det var helt spektakulært med over 300 deltakere på scenen! Jeg hadde ikke mer batteri på kameraet mitt på den tida så det ble ikke tatt noen bilder derfra, men de hadde kostymer a la det samme som den majaoppvisningen jeg var på tidligere. Helt fantastisk!
Andre halvdel av showet bestod av dans og sang fra de ulike statene i mexico. De startet med musikk og dans fra nord i Mexico, så etterfulgt av staten Veracruz osv. Det var veldig gøy i starten å se alle de flotte kostymene og dansene fra mexico men så ble det litt mye i lengden. Alle meksikanerne sang med og koste seg mens jeg forstod svært lite. Det er uansett til å anbefale!! Reiser du til Playa del Carmen er du nødt til å stikke innom Xcaret!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar