mandag 1. mars 2010

Kvinnenes øy!

På grunn av skolestress og diverse andre ting var det noen av oss som hadde lyst å komme oss helt vekk fra absolutt alt og bare slappe av en hel helg. Vi var fire jenter som drog på tur til den lille øya Isla Mujeres utenfor Cancun fra fredag til lørdag. Det tok oss én time med buss og så 20 minutter med båt for å komme oss til øya. det var allerede ganske sent da vi kom fram slik at vi fant hostelet, pakket ut og gikk for å spise.

Hostelet vi bodde på lå midt i sentrum(det lille som finnes av sentrum) og var faktisk veldig fint til å koste 56kr per natt. Det var rent og veldig trivelig.

På lørdag begynte dagen med fint vær. Vi stilte opp på stranda relativt tidlig og klar for en dag på stranda. Gleden varte ikke lenge da skyene begynte å blåse innover. Da ble det klart at dette ikke var dagen for å gjøre det. Det er ikke så veldig mye å gjøre på Isla Mujeres, så vi fant ut at vi skulle leie oss golfbil. Det eneste man ser av biler på øya er røde taxier, mopeder og MANGE golfbiler. Alle turistene har egen golfbil som de har leid. Og turister som vi er måtte vi gjøre det samme. Vi var litt usikre om vi kunne siden ingen av oss hadde med oss førerkortet. Men mannen som eide utleiestedet forsikret oss om at "yes yes, is okay. Police no worry". Så da var den saken klar.

Vi leide bilen for hele dagen og kjørte rundt øya med en gjennomsnittsfart på 25km/t. Det var fantastisk deilig å sitte bak et ratt igjen! Har savnet å kjøre bil en stund nå, så det å kunne gasse, bremse og styre var en ganske kjekk opplevelse. Diverse mangler som speil, blinklys, setebelter og en fart på over 30km/t stoppet ikke oss fra å ha en konge dag! Vi kjørte ut til flere utkiksposter, til delfinparken og skilpaddeparken og til tuppen på øya hvor vi så noen majaruiner. Her stod vi også på Mexicos østligste punkt. Selv om øya kun er 7 km lang, så tar det faktisk sykt lang tid å kjøre golfbil rundt den! Det var egentlig ganske kjekt å kjøre sent fordi vi fikk med oss så mye mer av landskapet og de ulike landsbystrøkene da. Det finnes tre områder på øya: sentrum(hvor alle hotellene er og hvor de rike bor), byen(hvor dem med greit med penger bor, også den største delen av den bodde delen av øya) og slummen(hvor de fattige bor. heldigvis er ikke denne delen så altfor stor).

Vi våknet til det beste været vi har hatt på lenge her i Mexico. Skyfri himmel, lite vind og en veldig behagelig temperatur! Vi tilbrakte nesten seks timer på stranda med masse godt å drikke, gode bøker, god musikk, godt selskap og den beste Club Sandwichen jeg har hatt på lenge. Rett og slett en fantastisk dag!

Det var herlig å komme seg vekk en helg og ikke tenke på noe som har med skole å gjøre. Men så var det også veldig deilig å komme hjem til kjekke romveninner og sin egen seng. Ja, jeg kaller leiligheten min i Playa for hjemme. Det er rart hvor godt det føles å ha funnet seg til rette her borte. Middag er ingen vanskelig sak å lage og man finner alltid tid til lekser, lek og moro. Jeg har det ufattelig bra her(hjemme)!

Det er så sinnsykt stress å legge ut bilder sammen med et innlegg, så jeg laget et separat bildeinnlegg under dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar